maandag 21 april 2014

Sapvasten - dag 1

Het sapvasten is begonnen. Gisteren combineerde ik versgeperst sap nog met noten en een laatste decafe-koffie, maar vandaag moest ik er dan toch echt aan geloven.

Ik startte de dag met een uitgeperst citroentje in warm water, en gooide door de dag heen willekeurig wat fruit en groente in de slowjuicer. Tussendoor kruidenthee, en 's avonds een bouillonnetje met keltisch zeezout. M'n buik roept steeds "Honger!" maar ik weet dat dat gevoel morgen of overmorgen verdwenen is.

Mijn Grote Voorbeeld? Joe Cross, al geef ik er wel een beetje mijn eigen draai aan. Hier de trailer van zijn docufilm 'Fat, sick and nearly dead':


De complete anderhalf uur durende documentaire is hier te zien. In de film zie je twee mannen transformeren van "fat, sick and nearly dead" in energieke, slanke, gezonde en levenslustige types. En dat door 60 dagen lang alleen versgeperste groente- en vruchtensapjes te drinken.

Vorig jaar heb ik voor het eerst zo'n langere vastenperiode ondergaan. Weliswaar niet 60, maar 40 dagen. Na een belabberde opstartweek voelde ik me fit en gezond als nooit tevoren. Ik had me voorgenomen om dit voorjaar een nieuwe ronde te doen. En nu is het dus zover. Hongerdag 1 doorstaan. Dag 2 en 3 zijn in mijn ervaring het moeilijkst omdat er dan in een hoog tempo gifstoffen loskomen en je bloedsuiker moet wennen aan minder input. Gelukkig hoef ik niet tegelijkertijd nog van de cafeïne af te kicken, dat heb ik de afgelopen weken al gedaan. Fingers crossed.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb je genomineerd voor de Liebter award. Ik hoop dat je het leuk vind. Kijk op http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2014/04/liebster-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oooh wat lief! En wat een schandalig late reactie van mij!

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat het sapvasten gelukt is en dat je er energie van gekregen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker, ik ben nu een paar weekjes onderweg. Ik heb er wel elke dag iets bij gegeten, noten of *ahum* kaas. Ik hoop dat ik mezelf zover kan krijgen ook een poosje alleen op sap te leven.

   Verwijderen
 3. leuke blogje ik zag u via andere bloggers zal zeker terug komen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En...gaat het nog steeds goed of hou je voorlopig nog blogvasten? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging een poos best goed. Niet 100% sap, maar wel hoofdzakelijk. Met de vakanties en feestjes enzo is het slop erin geraakt (lees: eet ik weer alles wat los en vast zit). Nog een weekje weg, en dan wil ik weer een poging wagen. En dan dit blog. De lijst van gelezen boeken houd ik nog wel trouw bij. Maar ik heb schroom om te bloggen omdat ik 'per ongeluk' teveel mensen heb verteld over dit (anoniem bedoelde) blog. Ik bedoel: dan ga je toch niet meer schrijven dat je een doos bonbons kocht om op het werk te trakteren, maar dat die doos het werk nooit heeft gehaald. Misschien dat ik ergens een nieuw, stiekem blog start...

   Verwijderen
  2. Kan me wel voorstellen dat dat terughoudend maakt ja maar aan de andere kant...wat geeft het, men weet toch dat het een blog over afvallen is en afvallen gaat nu eenmaal niet zo makkelijk. Denk dat de meeste mensen dat echt wel weten. En 'misstapjes' maken doet iedereen hoor!

   Haha,je geeft wel een leuk voorbeeld van de bonbons! :-D

   Ik hoop je weer te lezen hoor, succes!


   Verwijderen
 5. Ik stopte ook met blogjes maken toen ik merkte dat mijn directe omgeving mee begon te lezen. Ik blog nu minder, iets minder persoonlijk. Maar soms juist dingen die ik niet zo kan/wil vertellen. Dan weten de mensen die het moeten weten het toch, maarhoef ikniet telkens het gevoel te hebben dat ik met mn.hoofd op het hakblok moet om het steeds opnieuw te vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen