dinsdag 28 januari 2014

Balletjes!

Dit gaat geen foodblog worden hoor, want ik ben helemaal niet kokkerellig aangelegd en voor recepten ben ik veel te recalcitrant, maar... Kiek nou toch 'es!


Marga H las dat ik me de afgelopen week ongans heb gesnackt aan noten en dadels, en schreef: "Hou je van notenballetjes? Ik vindt ze altijd veel lekkerder dan zo los de dadels, rozijnen en noten te eten. Je gooit gewoon die dingen allemaal in de keukenmachine, eetlepel cacaopoeder erdoor en goed fijnmalen tot de olie er vanzelf iets uitkomt waardoor de boel plakkerig wordt. Balletjes draaien en lekker op eten. Maar waarschijnlijk ken je dat zelf ook al wel..."

Gegeten had ik zulke balletjes al wel eens, uit van die dure miniverpakkingen uit de rawfood winkel, maar ik was nog nooit op het idee gekomen ze zelf te maken. Het bleek gevaarlijk makkelijk.

Men gooie een handjevol rauwe noten in de blender, gevolgd door een aantal dadels (wel ontpitten, anders kan je blender meteen naar de stort), wat rozijnen en een schep rauwe cacao. Er ging bij mij ook nog een beetje kokos en vanillepoeder in. Blender aan. Niet schrikken van het lawaai. Niet schrikken als de kleverige substantie er warm uitkomt (of moet ik daar wel van schrikken, blendergewijs?). De massa tot balletjes kneden en door de kokos rollen. Mee neerploffen op de bank en meteen opeten.

Ik vrees dat er een nieuwe verslaving op de loer ligt...

5 opmerkingen:

  1. Haha, ja ze zijn wel errug lekker inderdaad...
    Leuk dat je zegemaakt hebt!
    Ik doe er ook weleens wat andere dingen bij door voor de variatie.
    Paar drup sinaasappelextract is ook heerlijk er door....maar dat moet ik misschien helemaal niet zeggen
    gezien jouw kans op verslaving ;-)\

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that
    I have truly enjoyed surfing around your blog posts.
    After all I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!



    Feel free to visit my website :: seo services

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heee leuk, ik ga ze binnenkort ook maken! Dankjewel voor het receppie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Omdat dit soort lekkere balletjes inderdaad verslavend zijn maak ik ze niet. Daar eet ik dan veel meer van dan de dingen apart.
    Maar omdat het zondag is en er nog een dosje met zacht geworden nootjes staat vandaag wel.
    Mag ik nog een nieuw dieet aan je lijst toevoegen? Het vastendieet, op 2 dagen per week eet ik 500 kcal en de andere dagen normaal. Bevalt me verbazingwekkend goed en ik ben er 4 kilo mee kwijt sinds 4 januari, nu was het in december ook de spuigaten uitgelopen en de eerste kilo's zijn het makkelijkst maar ik ga door en hoop op 2 kilo in februari. Ik heb je blog aan mijn favorieten toegevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. "Ik ben helemaal niet kokkerellig aangelegd..." Huh?? In mijn ogen ben je juist wel een ontzettend creatieve keukenprinses! Al die enthousiaste experimenten! Leuk om te lezen hoor, en ik ben vastbesloten ook eens te kijken of ik dit jaar iets anders kan doen in de keuken dan alleen de afwas.

    BeantwoordenVerwijderen